#Inssikässää

Tee Itse, asenne on insinööri!
– Inssikässää etsii insinöörimäisiä käsityöosaajia

Onko intohimosi huovutus? Pysyykö virkkuukoukku kädessäsi kuin se olisi ollut siinä syntymästäsi saakka? Vinkuuko vannesaha vajassasi? Ovatko metallityöt vieneet sydämesi? Jos vastasit yhteen tai useampaan kysymykseen kyllä, olet juuri saanut Inssikässää-haasteen! 

Tampereen Insinöörit ry järjestää kevättalvella 2021-2022 kaikille Insinööriliiton jäsenille leikkimielisen kilpailun ja haastekampanjan, jossa etsitään insinöörimäisiä käsitöitä. Käsityöt voivat olla mitä tahansa puutöistä ompelemiseen, korusuunnittelusta kirjansidontaan tai hamahelmitaiteesta savenvalantaan. Ainoa mitä töiltä erityisesti toivomme, että niissä kiteytyisi insinööriys jollain tavalla. Se, miten insinööriys määritellään, on tekijän käsistä kiinni. Teemaa voi, ja saa lähestyä luovasti. 

Haaste on voimassa tästä päivästä lähtien torstaihin 31.3.2022 saakka. Kuvia inssikäsitöistä voit lähettää TI:n toimistolle osoitteeseen terhi.viianen(at)tampereeninsinoorit.org.

Tulemme palkitsemaan kolme insinöörimäisintä käsityötä teemaan sopivilla lahjakorteilla.

Inssikässää-käsityöhaasteessa jokaisella on mahdollisuus osallistua taitotasosta huolimatta. Pääpainona haasteessa on tekemisen ilo, huumori ja uusien asioiden kokeileminen. Haasta siis itsesi mukaan, ja pyydä myös inssikaveria mukaan. Yhdessä edeten inssilapasen ja maustehyllyn tekeminen on hauskaa ja pitää mielen virkeänä. 

#Inssikässää pähkinänkuoressa

Mikä?

Inssikässää on 14.12.2021 – 31.3.2022 järjestettävä, kaikille Insinööriliiton jäsenille avoin käsityökampanja.

Miten?

Heittäydy luovaksi, pohdi insinööriyttä ja suunnittele käsityö, joka kuvastaa sinusta inssiasennetta tai insinööriyttä jollakin tavalla. Toteuta ideasi ja lähetä siitä kuva meille. Voit myös itse jakaa työn kuvia somessa, muista tällöin käyttää #inssikässää -tunnistetta. Odottele maaliskuun loppua, seuraa somessa muiden tuotoksia ja jännitä lopputulosta!

Missä?

Omalla kotisohvalla sekä verkossa. Kilpailun kulkua voi seurata Tampereen Insinöörien somessa eli Facebookissa ja Instagramissa.

Apua! Entä jos en osaa käsitöitä?

Ei huolta, tärkeintä ei välttämättä ole huippuluokan tekninen toteutus, vaan inssiasenne. Jokainen meistä osaa tehdä käsillään jotakin. Olipa lopputulos sitten makaroneista askarreltu robotti, sormiväreillä autotallin kattoon taiteiltu fresko koodaamisen ytimestä tai insinöörien päämaja piparkakkutalona, sille on paikkansa tässä skabassa.

Minulla on jokin muu kysymys, ehdotus tai yhteistyöidea!

Hienoa! Ota yhteyttä toimistoomme ja olemme pian yhteyksissä.

Säännöt

1. Osallistumisaika on 14.12.2021 – 31.3.2022.

2. Osallistua voi lähettämällä kuvan ja/tai videon sekä lyhyen selostuksen käsityöstään TI:n toimistolle terhi.viianen(at)tampereeninsinoorit.org. Selostuksesta tulisi käydä ilmi, miten työ on tehty ja miten siinä kiteytyy insinöörimäisyys. Työ voi olla toteutettu millä tahansa käsityötekniikalla. Osallistua voi niin monella työllä kuin haluaa. Työn tekijä voi olla yksittäinen henkilö tai ryhmä.

3. Tampereen Insinöörit pidättää oikeuden käyttää saamiaan töiden kuvia tai videoita kampanjassaan ja sen markkinoinnissa ilman erillistä lupaa. Kuvia ja videoita voidaan julkaista TI:n kotisivuilla, somealustoilla (FB ja Instagram) sekä Insussa. Kuvien yhteydessä mainitaan aina kuvaaja sekä työn tekijä. Jos töissä tai niiden aiheissa ilmenee tekijänoikeusrikkomuksia, työn tekijä, ei TI, on niistä vastuussa.

4. Tampereen Insinöörien nimeämä raati valitsee voittajatyöt. TI palkitsee voittajatyön 100 euron käsityöaiheisella lahjakortilla ja sijat 2.-3. 50 euron käsityöaiheisella lahjakortilla.