Uutisia

Jo toinen lakkovaroitus - yliopistosektorin työtaistelu uhkaa laajentua

Yliopistojen henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt JUKO, JHL ja Pardia antoivat tiistaina 20. helmikuuta jo toisen lakkovaroituksen. Kohdennettu työtaistelu toteutetaan kuudessa yliopistossa lakkona 7. maaliskuuta, jos neuvotteluratkaisuun ei päästä ennen sitä.
Akava 20.02.2018 12:59

Akava vaatii yritystukia uudistumiseen

Akava vaatii yritystukien suuntaamista siten, että ne tukevat entistä paremmin yritysten uudistumista ja tuottavuuden kasvua. Suomen elinkeinorakenteen uudistuminen edellyttää, että yritykset investoivat nykyistä voimakkaammin uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen ja kaupallistamiseen globaalisti.

Insinööri-lehti 19.02.2018 11:21

Nokia aikoo irtisanoa yli 400 työntekijää

Nokia aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka johtavat arviolta 425 työpaikan vähennykseen Suomesta. Verkkoliiketoiminnasta vähennetään noin 350 ja teknologialiiketoiminnasta noin 75 henkeä.

Insinööri-lehti 15.02.2018 13:01

Tradenomiliitto TRAL: Tradenomien ansiot kasvoivat 3,6 prosenttia

Tradenomit ansaitsivat vuonna 2017 keskimäärin 3661 euroa kuukaudessa ja ansiot kasvoivat noin 3,6 prosenttia verrattuna edellisvuoteen. Kasvu oli suurinta vaativissa ja erittäin vaativissa asiantuntijatehtävissä työskentelevillä tradenomeilla. Erittäin vaativissa asiantuntijatehtävissä palkka on yli 1000 euroa suurempi kuin alemman keskijohdon tehtävissä työskentelevillä. Tiedot käyvät ilmi Tradenomiliitto TRALin jäsentutkimuksesta.
Akava 15.02.2018 12:29

Oulun yliopisto haluaa enemmistön Oamk:sta

Oulun yliopisto aikoo ostaa enemmistöosuuden Oulun ammattikorkeakoulusta Oulun kaupungilta ja seudun kunnilta. Yliopisto perustelee tarjousta yhteistyön syventämisellä.

Insinööri-lehti 15.02.2018 11:36

Yliopistojen henkilöstöjärjestöt antoivat lakkovaroituksen

Yliopistojen henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt JUKO, JHL ja Pardia jättivät lakkovaroituksen. Kohdennettu työtaistelu toteutetaan Helsingin yliopistossa lakkona 28. helmikuuta, jos neuvottelutulokseen ei päästä ennen sitä.

Yliopistosektori on ollut sopimuksettomassa tilassa helmikuun alusta alkaen. Neuvottelut eivät etene, sillä yliopistotyönantajia edustava Sivistystyönantajat haluaa sanella palkat eikä halua neuvotella mistään yliopistolaisten työelämää kehittävistä työehdoista.

Insinööri-lehti 13.02.2018 16:23

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: Yliopistojen henkilöstö haluaa yleisen tason mukaiset palkankorotukset

Neuvottelut yliopistojen uudesta työehtosopimuksesta jatkuivat maanantaiaamuna 12.2. Neuvottelut kuitenkin katkesivat nopeasti, sillä työnantajia edustava Sivistystyönantajat ei ollut valmis korottamaan viime viikolla esittämiään vaatimattomia palkankorotuksia.
In the end of this message, you can find the whole text in Swedish and in English.
Akava 12.02.2018 15:03

JUKO: Kunta-alan ratkaisu hillitsee ansiokehityksen eriytymistä

– Kuntien palkkaratkaisu on muilla aloilla tehtyjen ratkaisujen tasoa. Se tyydyttää JUKOa ja hillitsee kunta-alan ansiokehityksen jäämistä jälkeen yksityissektorista.

– Tärkeää oli, että saimme sovituksi uudesta elementistä eli tuloksellisuusohjelmasta vuodelle 2019. Se ei ole ylimääräinen palkankorotus, vaan innovatiivinen avaus, joka palkitsee kunta-alan henkilöstöä venymisestä. Myös kunta-ala on osaltaan luonut pohjaa talouskasvulle. Näin kunta-alan neuvottelutulosta arvioi Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Insinööri-lehti 09.02.2018 09:03

Komissio ennustaa vakaata kasvua

Viime vuonna talous kasvoi euroalueella ja koko EU:ssa odotettua nopeammin. Suomen talous kasvoi viime vuonna selvästi unionin keskiarvoa nopeammin.

Insinööri-lehti 08.02.2018 10:50