Uutisia

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: Luottamusmiehet haluavat tiiviin lähiverkoston – aluevastaavakokeilu käynnistyi

Jukolaiset luottamusmiehet kaipaavat entistä tiiviimpää yhteistyötä omilla seutukunnillaan yli sektorirajojen. Tätä tarvetta varten JUKO on käynnistänyt aluevastaavakokeilun. ”Ykkösasia on luottamusmiesten tukeminen. Toinen syy on yhteisrintaman vahvistaminen, sillä sitä tekee yhä enemmän myös työnantajapuoli”, kertoo järjestöpäällikkömme Jarmo Niskanen.
Akava 19.02.2019 20:55

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ vaatii uudelta hallitukselta: Oppimisen ja koulunkäynnin tuki uudistettava pikaisesti

Opetusalan Ammattijärjestö esittää perusopetuslakiin muutoksia, jotka tehostaisivat oppimisen ja koulunkäynnin tukea. Erityisopettajien määrästä on säädettävä lailla. Lisäksi on otettava käyttöön uusi tukimuoto, osa-aikainen pienryhmäopetus. Samaten oikeus erityisluokkaopetukseen on säädettävä nykyistä velvoittavammaksi. OAJ vaatii uudistuksia myös tuen rahoitukseen.
Akava 19.02.2019 20:45

Tradenomiliitto Tral: Eemeli Rajala opiskelijatoiminnan asiantuntijaksi

Tradenomiliitto Tralin opiskelijatoiminnan asiantuntijaksi on nimitetty Eemeli Rajala. Hän aloitti tehtävässä 18.2.2019. Rajala vastaa opiskelijatoiminnan koordinoinnista ja opiskelijajäsenhankinnasta, lisäksi hän toimii myös Tradenomiopiskelijaliitto TROLin toiminnanjohtajana.
Akava 19.02.2019 20:42

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia: Vaaratilanteet ovat arkipäivää päiväkodeissa

Yksi kolmesta varhaiskasvatuksen opettajista näkee työssään lapsiin kohdistuvia vaaratilanteita viikoittain tai useammin. Tämä selviää Taloustutkimuksen Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentialle tekemästä kyselystä. Kyselyyn vastasi 1037 varhaiskasvatuksen opettajana työskentelevää sekä 44 hallinnossa työskentelevää Talentian jäsentä.
Akava 14.02.2019 15:05

Suomen Journalistiliitto ja Akavan Erityisalat: Av-käännösyrityksiä koskeva sovintoesitys hyväksytty

Suomen Journalistiliiton ja Akavan Erityisalojen hallinnot ovat hyväksyneet valtakunnansovittelijan 14.2.2019 antaman sovintoesityksen. Av-käännösyrityksiä 15.-16.2. uhannut työtaistelu peruuntuu. Neuvotteluissa hiertänyt, palkansaajiin rinnastuvia itsensätyöllistäjiä koskeva erimielisyys ei ratkennut. Liitot vaativat, että asia nostetaan pikaisesti lainvalmisteluun.
Akava 14.02.2019 14:15

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut: Akavan 10 liiton kysely: Liian harva uskaltaa puuttua kokemaansa seksuaaliseen häirintään

Useampi kuin joka kymmenes kyselyyn vastanneista oli kokenut työssään seksuaalista häirintää. Naisista häirintää on kokenut 18 prosenttia, miehistä 7 prosenttia. Heistä vain alle puolet on uskaltanut ryhtyä toimenpiteisiin. Tämä käy ilmi kymmenen asiantuntijoita ja esimiehiä edustavan akavalaisen liiton toteuttamasta seksuaalista häirintää koskevasta kyselystä.
Akava 11.02.2019 09:53