Kiilto – Tampereen Insinöörien 100-vuotias ikätoveri

Pispalassa sata vuotta sitten perustettu Kiilto aloitti pienenä hiusvesi- ja kenkäplankkitehtaana. Perheyrityksenä edelleen toimiva Kiilto on kulkenut pitkän tien kansainväliseksi monialayhtiöksi, jolla on yhtiöitä jo kahdessatoista eri maassa. Juhlavuotensa kunniaksi Kiilto on uudistanut koko brändinsä logoa myöten. Juhlavuoden viestintäkonseptiksi valittu … Jatka lukemista Kiilto – Tampereen Insinöörien 100-vuotias ikätoveri »

Digiröntgen nopeuttaa tarkastuksia

Kiwa Inspectan porukka saapuu paikalle, kun ydinvoimalalle tehdään määräaikaistarkastus. Teollisuuspalveluiden muita tarkastuskohteita ovat esimerkiksi pumput, turbiinit ja kattilalaitosten putkistot. Inspecta on Insinööriliiton 100-vuotisjuhlavuoden toinen pääyhteistyökumppani. Teollisuuspalveluissa rikkomattoman aineenkoestuksen eli NDT-testauksen tiimissä työskentelee Inspectan Tampereen toimistolla hiukan yli kymmenen henkeä. Tiimin … Jatka lukemista Digiröntgen nopeuttaa tarkastuksia »

Tulevien McGyvereiden ope

Tampereen Insinööriopiskelijat ry valitsee vuosittain TAMK:n opettajien keskuudesta oppilaiden äänestämän lempiopettajan. Tänä keväänä opiskelijoiden lempiopettajan tittelin sai sähkötekniikan yliopettaja Aki Korpela. Lempiopettajaksi valinta on Akille mieluinen uutinen: ­– Tällainen tunnustus tuntuu aina parhaalta, kun se tulee opiskelijoilta itseltään. Hienoa on, … Jatka lukemista Tulevien McGyvereiden ope »

Insinöörikoulutukseen monipuolisuutta yritysyhteistyöllä

Tampereen ammattikorkeakoulun rehtori Markku Lahtisen mukaan insinöörikoulutus Tampereella on maan vetovoimaisinta ja tulee sitä myös jatkossa olemaan. TAMKin erityisenä vahvuutena Lahtinen pitää yhteistyötä yritysten kanssa. Lahtinen kutsuttiin Tampereen Insinöörien kunniajäseneksi yhdistyksen satavuotisjuhlien yhteydessä. Tampereen Insinöörit ry halusi kunniajäsenyydellä kiittää Markku … Jatka lukemista Insinöörikoulutukseen monipuolisuutta yritysyhteistyöllä »

TI:n uusi järjestösihteeri Annukka Partanen haluaa olla toiminnan mahdollistaja

Tampereen Insinöörit ry:n uutena järjestösihteerinä aloitti huhtikuussa Annukka Partanen. Annukka on kokenut TI:n ilmapiirin lämpimäksi ja työtehtävänsä hän aloittaa odottavin mielin. – Heti alusta asti minut on otettu tosi kivasti vastaan. Todella monet jäsenet ovat tapahtumissa tulleet juttelemaan ja toivottaneet … Jatka lukemista TI:n uusi järjestösihteeri Annukka Partanen haluaa olla toiminnan mahdollistaja »

Insinööriliitto ja Tampereen Insinöörit ry 100 vuotta

Kulunut vuosi 2019 on ollut täyttä juhlaa, kun Insinööriliitto sekä Tampereen Insinöörit ry täyttivät tasan sata vuotta! Juhlavuoden aikana Insinööripiireissä on tapahtunut jos jonkinlaista – on ajeltu höyryjunalla, nautittu konserteista ja juhlista sekä vietetty koko perheen yhteinen Huvipäivä Särkänniemessä. Tampereen … Jatka lukemista Insinööriliitto ja Tampereen Insinöörit ry 100 vuotta »

Insinöörien ääni halki aikojen – INSUn kolme vuosikymmentä

INSU on kulkenut tamperelaisten insinöörien matkassa jo kolme vuosikymmentä. Rakastetun lehden tarinan varrelle on mahtunut niin erilaisia vaiheita, rohkeita kokeiluja kuin suunnanmuutoksia. Ensimmäinen nykymuotoinen INSU kolahti jäsenten postilaatikkoon vuonna 1988. Mainoksia, kodinkoneita ja kokeiluja Alkuvuosina lehdessä haettiin omaa roolia paikoista, … Jatka lukemista Insinöörien ääni halki aikojen – INSUn kolme vuosikymmentä »

Työelämäristeily Näsijärvellä

Tampereen Insinöörien kesäkausi starttasi eilen Näsijärvi-risteilyn merkeissä. Perinteisellä työelämäristeilyllä olivat mukana muun muassa Insinööriliiton edunvalvojajohtaja Petteri Oksa sekä Tampereen Insinöörien työelämätiimin vetäjä Mikko T. Niemi. Lisäksi mukana oli Insinööriliiton henkilöstöedustajia eri puolilta Pirkanmaata. Matkaan lähdettiin Mustanlahden satamasta klo 17:00 ja … Jatka lukemista Työelämäristeily Näsijärvellä »

Tulevaisuutta luomassa -konserttikiertue saavutti Tampereen

Insinööriliiton juhlavuoden yksi päätapahtumista on ollut kuuden kaupungin kautta kiertävä Tulevaisuutta luomassa -hyväntekeväisyyskonserttikiertue. Insinööriliitto lahjoittaa loppuvuonna konserttien tuotot Me-säätiölle. Säätiön toiminnan kulmakivenä on ehkäistä lasten, nuorten ja perheiden syrjäytymistä sekä eriarvoistumista Suomessa. Tulevaisuutta luomassa -kiertue saavutti 25.5. Tampereen Pakkahuoneen. Illan … Jatka lukemista Tulevaisuutta luomassa -konserttikiertue saavutti Tampereen »

Tampereen Insinöörien 100-vuotisjuhla – Lämmin kiitos kaikille osallistujille!

Juhlimme Tampereen Insinöörien 100-vuotista taivalta viime lauantaina miltei 220 hengen voimin. Juhla alkoi kaupungin vastaanotolla Tampereen Raatihuonella, josta siirryimme sulavasti bussikyydityksellä viettämään itse pääjuhlaa Hotelli Torniin. Pääjuhlassa nautimme kolmen ruokalajin illallisen ja tarjolla oli tietenkin myös kuohuvaa. Juhlassa jaettiin myös … Jatka lukemista Tampereen Insinöörien 100-vuotisjuhla – Lämmin kiitos kaikille osallistujille! »

Löysimme etsimämme – uusi järjestösihteeri aloittaa heti pääsiäisen jälkeen

Huutoomme on vastattu ja löysimme Annukka Partasen – järjestöarjen supersankarin. Nykyisessä toimenkuvassaan luonnontieteellisen museon johtajana Partanen vastaa niin käytännön arjen toimivuudesta, kuin toimintabudjetin suunnittelusta ja toteutuksesta. Hänellä on järjestösihteerin toimeen hyvin soveltuva monipuolinen työhistoria: työkokemusta hänelle on kertynyt esimies- ja … Jatka lukemista Löysimme etsimämme – uusi järjestösihteeri aloittaa heti pääsiäisen jälkeen »

TI 100 v. – Lahjoita Tampereen uudelle lasten sairaalalle

Tampereen Insinöörit ry:n 100-vuotisjuhlaa vietetään lauantaina 6.4.2019. Emme kaipaa perinteisiä kukkia tai lahjoja, mutta sen sijaan toivomme lahjoituksia Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:lle Taysin uuden lasten ja nuorten sairaalan varustamiseen lapsille mukavaksi paikaksi. Tili: Osuuspankki FI85 5730 0820 7462 75. Viestikenttään … Jatka lukemista TI 100 v. – Lahjoita Tampereen uudelle lasten sairaalalle »

Elematic kehittää betonielementtien tuotantoteknologiaa

Tuotantoteknologiaa, koneita ja laitteita betonielementtiteollisuudelle toimittavan Elematicin ratkaisut ovat yhä älykkäämpiä ja pitkälle automatisoituja. Akaassa sijaitseva, globaalisti toimiva yritys tarjoaa insinööreille monenlaisia urapolkuja. Betonielementtien tuotantoteknologiaa on kehitetty Elematicilla pitkäjänteisesti vuosikymmenien ajan, ja esimerkiksi ontelolaattakoneiden kehityksessä on menossa tällä hetkellä jo … Jatka lukemista Elematic kehittää betonielementtien tuotantoteknologiaa »

Juhlavuonna korostuu insinöörin työn monipuolisuus

Insinöörit blogia pitämään Insinööriliiton 100-vuotisjuhlavuoden pääyhteistyökumppani Vahanen-yhtiöt haluaa kasvattaa insinöörien ammattiylpeyttä. Työntekijöitä kehotetaan kertomaan osaamisestaan ja onnistumisistaan ammattifoorumeilla ja blogeissa. Vuoden vahaslaiseksi tänä vuonna valittu Arto Toorikka on omilla toimillaan tuonut insinöörin työtä tunnetummaksi. Keväästä lähtien Toorikka on työnantajan kannustamana … Jatka lukemista Juhlavuonna korostuu insinöörin työn monipuolisuus »

Insinööri tiedeohjaajana

Työskennellessään insinöörinä ympäristöalan firmoissa Soile Kutila tunsi usein vetoa opetustehtäviin. Pari vuotta sitten kohdannut työttömyys mahdollisti yllättäen opetushaaveiden toteuttamisen ja johdatti Soilen lasten tiedeohjaajaksi ja lopulta alan yrittäjäksi. Opetustöistä usean vuoden ajan haaveillut Soile Kutila jäi työttömäksi ympäristötekniikan insinöörin tehtävistä … Jatka lukemista Insinööri tiedeohjaajana »

Tampereen Insinööreiltä lahjoitus TAMK:lle

Tampereen Insinööreiltä lahjoitus TAMK:lle – Panostus tulevaisuuden ammattilaisiin Tampereen Insinöörit ry on tehnyt juhlavuotensa kunniaksi Tampereen ammattikorkeakoulun Tekniikan ja liikenteen alan koulutukselle 10 000 euron lahjoituksen. Lahjoitustilaisuus pidettiin TAMK:lla 14. joulukuuta, ja siihen osallistuivat TAMK:n rehtori Markku Lahtinen, rakentamisen ja … Jatka lukemista Tampereen Insinööreiltä lahjoitus TAMK:lle »

Eri alojen opiskelijat samassa tiimissä

Opiskelijat kehittävät uutta korkeakouluyhteisöä – Eri alojen opiskelijat samassa tiimissä Opiskelijoiden ideat otetaan entistä paremmin huomioon Tampereen uutta korkeakouluyhteisöä kehitettäessä. TAMKin tiloissa toimiva Smart Campus Innovation Lab (SCIL) tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden osallistua kehitysprojekteihin, ja samalla voi saada myös opintopisteitä.  Projektivalmentaja … Jatka lukemista Eri alojen opiskelijat samassa tiimissä »