Työelämäristeily Näsijärvellä

Tampereen Insinöörien kesäkausi starttasi eilen Näsijärvi-risteilyn merkeissä. Perinteisellä työelämäristeilyllä olivat mukana muun muassa Insinööriliiton edunvalvojajohtaja Petteri Oksa sekä Tampereen Insinöörien työelämätiimin vetäjä Mikko T. Niemi. Lisäksi mukana oli Insinööriliiton henkilöstöedustajia eri puolilta Pirkanmaata. Matkaan lähdettiin Mustanlahden satamasta klo 17:00 ja … Jatka lukemista Työelämäristeily Näsijärvellä »

Tulevaisuutta luomassa -konserttikiertue saavutti Tampereen

Insinööriliiton juhlavuoden yksi päätapahtumista on ollut kuuden kaupungin kautta kiertävä Tulevaisuutta luomassa -hyväntekeväisyyskonserttikiertue. Insinööriliitto lahjoittaa loppuvuonna konserttien tuotot Me-säätiölle. Säätiön toiminnan kulmakivenä on ehkäistä lasten, nuorten ja perheiden syrjäytymistä sekä eriarvoistumista Suomessa. Tulevaisuutta luomassa -kiertue saavutti 25.5. Tampereen Pakkahuoneen. Illan … Jatka lukemista Tulevaisuutta luomassa -konserttikiertue saavutti Tampereen »

Tampereen Insinöörien 100-vuotisjuhla – Lämmin kiitos kaikille osallistujille!

Juhlimme Tampereen Insinöörien 100-vuotista taivalta viime lauantaina miltei 220 hengen voimin. Juhla alkoi kaupungin vastaanotolla Tampereen Raatihuonella, josta siirryimme sulavasti bussikyydityksellä viettämään itse pääjuhlaa Hotelli Torniin. Pääjuhlassa nautimme kolmen ruokalajin illallisen ja tarjolla oli tietenkin myös kuohuvaa. Juhlassa jaettiin myös … Jatka lukemista Tampereen Insinöörien 100-vuotisjuhla – Lämmin kiitos kaikille osallistujille! »

Löysimme etsimämme – uusi järjestösihteeri aloittaa heti pääsiäisen jälkeen

Huutoomme on vastattu ja löysimme Annukka Partasen – järjestöarjen supersankarin. Nykyisessä toimenkuvassaan luonnontieteellisen museon johtajana Partanen vastaa niin käytännön arjen toimivuudesta, kuin toimintabudjetin suunnittelusta ja toteutuksesta. Hänellä on järjestösihteerin toimeen hyvin soveltuva monipuolinen työhistoria: työkokemusta hänelle on kertynyt esimies- ja … Jatka lukemista Löysimme etsimämme – uusi järjestösihteeri aloittaa heti pääsiäisen jälkeen »

TI 100 v. – Lahjoita Tampereen uudelle lasten sairaalalle

Tampereen Insinöörit ry:n 100-vuotisjuhlaa vietetään lauantaina 6.4.2019. Emme kaipaa perinteisiä kukkia tai lahjoja, mutta sen sijaan toivomme lahjoituksia Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:lle Taysin uuden lasten ja nuorten sairaalan varustamiseen lapsille mukavaksi paikaksi. Tili: Osuuspankki FI85 5730 0820 7462 75. Viestikenttään … Jatka lukemista TI 100 v. – Lahjoita Tampereen uudelle lasten sairaalalle »

Elematic kehittää betonielementtien tuotantoteknologiaa

Tuotantoteknologiaa, koneita ja laitteita betonielementtiteollisuudelle toimittavan Elematicin ratkaisut ovat yhä älykkäämpiä ja pitkälle automatisoituja. Akaassa sijaitseva, globaalisti toimiva yritys tarjoaa insinööreille monenlaisia urapolkuja. Betonielementtien tuotantoteknologiaa on kehitetty Elematicilla pitkäjänteisesti vuosikymmenien ajan, ja esimerkiksi ontelolaattakoneiden kehityksessä on menossa tällä hetkellä jo … Jatka lukemista Elematic kehittää betonielementtien tuotantoteknologiaa »

Juhlavuonna korostuu insinöörin työn monipuolisuus

Insinöörit blogia pitämään Insinööriliiton 100-vuotisjuhlavuoden pääyhteistyökumppani Vahanen-yhtiöt haluaa kasvattaa insinöörien ammattiylpeyttä. Työntekijöitä kehotetaan kertomaan osaamisestaan ja onnistumisistaan ammattifoorumeilla ja blogeissa. Vuoden vahaslaiseksi tänä vuonna valittu Arto Toorikka on omilla toimillaan tuonut insinöörin työtä tunnetummaksi. Keväästä lähtien Toorikka on työnantajan kannustamana … Jatka lukemista Juhlavuonna korostuu insinöörin työn monipuolisuus »

Insinööri tiedeohjaajana

Työskennellessään insinöörinä ympäristöalan firmoissa Soile Kutila tunsi usein vetoa opetustehtäviin. Pari vuotta sitten kohdannut työttömyys mahdollisti yllättäen opetushaaveiden toteuttamisen ja johdatti Soilen lasten tiedeohjaajaksi ja lopulta alan yrittäjäksi. Opetustöistä usean vuoden ajan haaveillut Soile Kutila jäi työttömäksi ympäristötekniikan insinöörin tehtävistä … Jatka lukemista Insinööri tiedeohjaajana »

Tampereen Insinööreiltä lahjoitus TAMK:lle

Tampereen Insinööreiltä lahjoitus TAMK:lle – Panostus tulevaisuuden ammattilaisiin Tampereen Insinöörit ry on tehnyt juhlavuotensa kunniaksi Tampereen ammattikorkeakoulun Tekniikan ja liikenteen alan koulutukselle 10 000 euron lahjoituksen. Lahjoitustilaisuus pidettiin TAMK:lla 14. joulukuuta, ja siihen osallistuivat TAMK:n rehtori Markku Lahtinen, rakentamisen ja … Jatka lukemista Tampereen Insinööreiltä lahjoitus TAMK:lle »

Eri alojen opiskelijat samassa tiimissä

Opiskelijat kehittävät uutta korkeakouluyhteisöä – Eri alojen opiskelijat samassa tiimissä Opiskelijoiden ideat otetaan entistä paremmin huomioon Tampereen uutta korkeakouluyhteisöä kehitettäessä. TAMKin tiloissa toimiva Smart Campus Innovation Lab (SCIL) tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden osallistua kehitysprojekteihin, ja samalla voi saada myös opintopisteitä.  Projektivalmentaja … Jatka lukemista Eri alojen opiskelijat samassa tiimissä »

INSUn kolme vuosikymmentä

Tampereen Insinöörit ry on ylpeä INSUstaan. Lehti on kulkenut jäsentemme elämässä mukana jo 30 vuotta!   Ennen nykyisessä muodossaan ollutta INSUa jäsenemme saivat tietoa yhdistyksestä ja sen toiminnasta epäsäännöllisesti ilmestyneellä jäsentiedote-lehtisellä. Ensimmäinen nykyisessä muodossaan julkaistu INSU postitettiin Tampereen Insinöörien jäsenille marraskuussa … Jatka lukemista INSUn kolme vuosikymmentä »

Oodi insinöörille

Insinööriliiton juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahtola haluaa nostaa näkymättömät arjen sankarit estradille. Grete Ahtola tutustui insinöörien maailmaan ensimmäistä kertaa tammikuussa 2018. Vuosi on kulunut, ja Insinööriliiton juhlavuoden projektipäällikkönä toimiva Ahtola on suunnitellut ja toteuttanut 100-vuotiaalle liitolle koko juhlavuoden ohjelman. – Tänä … Jatka lukemista Oodi insinöörille »

Jotta kukaan ei jäisi yksin

Insinööriliiton 100-vuotisjuhlavuoden yhteistyökumppanina toimii Me-säätiö, joka tavoittelee yhdenvertaista yhteiskuntaa syrjäytymistä ehkäisemällä. Hyväntekeväisyyskiertueen tuotot lahjoitetaan uusiin Me-kouluihin. – Me haluamme rakentaa Suomen, jossa yksikään lapsi tai nuori ei syrjäytyisi. Näin sanoo Me-säätiön toimitusjohtaja Ulla Nord, joka on toiminut lasten ja nuorten … Jatka lukemista Jotta kukaan ei jäisi yksin »