Laura Saarisesta IL:n edustajakokouksen puheenjohtaja

Insinööriliiton edustaajakokous kerääntyi viime viikon perjantaina (25.5.2024) Savonlinnaan päättämään taas liiton uusista suuntaviivoista. Kokouksessa valittiin muun muassa edustajakokoukselle kaksi uutta puheenjohtajaa seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Puheenjohtajiksi valittiin Laura Saarinen Tampereen Insinööreistä sekä Savonlinnan Insinöörien puheenjohtaja Panu Pankakari. Laura Saarinen on ollut pitkään … Jatka lukemista Laura Saarisesta IL:n edustajakokouksen puheenjohtaja »

Yhdistyksen sääntömääräinen kokous vahvisti uuden valtuuston

Tampereen Insinöörit ry:n sääntömääräinen kokous pidettiin 26.10.2023 Työväenmuseo Werstaan auditoriossa. Kokoukseen osallistui noin 40 yhdistyksen jäsentä. Työmarkkinatoiminta kiinnostaa Tilaisuus käynnistettiin Insinööriliiton kenttä- ja kehityspäällikkö Kalle Kiilin puheenvuorolla, jossa kerrottiin IL:n tämänhetkisistä ajankotaisista asioista. Kiilin mukaan tällä hetkellä liiton agendalla on … Jatka lukemista Yhdistyksen sääntömääräinen kokous vahvisti uuden valtuuston »

KUTSU: Yhdistyksen sääntömääräinen kokous

KUTSU 20.9.2023 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYKSEN KOKOUS  Aika: TORSTAI 26.10.2023 klo 17.00. Paikka: Työväenmuseo Werstas, auditorio (Väinö Linnan aukio 8, 33210 Tampere) Ennen kokousta mahdollisuus osallistua Werstaan teollisuusmuseoon opastuksella klo 16.15. Ruokailu kokouksen jälkeen klo 18.30, Ravintola Plevna, Itäinenkatu 8, 33210 Tampere … Jatka lukemista KUTSU: Yhdistyksen sääntömääräinen kokous »

Korjaus INSUun TI:n puheenjohtajuudesta

INSUssa 2/2023 oli virheellisesti tieto, että Perttu Mukkala on Tampereen Insinöörit ry:n puheenjohtaja. Perttu Mukkala on kuitenkin yhdistyksen I varapuheenjohtaja, joka toimii virkaa tekevänä puheenjohtajana vuoden 2023 loppuun saakka Aija Karelon siirryttyä TI:n järjestösihteeriksi elokuussa.

Aija Karelosta Tampereen Insinöörit ry:n järjestösihteeri

Aija Karelo on aloittanut Tampereen Insinöörit ry:n järjestösihteerin tehtävässä maanantaina 14. elokuuta. Näin ollen Karelo ei enää toimi yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana. Hallituksen puheenjohtajuudesta vastaa tästä päivästä lähtien yhdistyksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Perttu Mukkala. Aija Karelo on ollut aktiivisesti mukana yhdistyksen toiminnassa … Jatka lukemista Aija Karelosta Tampereen Insinöörit ry:n järjestösihteeri »

Paluu menneisyyteen – retrokonsolipelit ihastuttavat yli sukupolvirajojen

Retropelit ovat monelle nykypäivänä vieraita, toisille harrastus ja joillekin myös työ. Jälkimmäiseen kuuluvat Kai Mononen ja Toni Caven Reprocade-yrityksestä. Caven perusti Tampereelle vuonna 2012 firman, jonka piti alkuun vain uudelleentuottaa (reproduce) vanhojen konsolipelien osia, mutta pian retropelit veivät täysin mukanaan.  … Jatka lukemista Paluu menneisyyteen – retrokonsolipelit ihastuttavat yli sukupolvirajojen »

Kaivinkone ilman mittalaitetta käy harvinaiseksi – maanrakennus digitalisoituu

Suurissa maanrakennushankkeissa käytettäviin työkoneisiin on nykyään lähes kaikkiin liitetty jokin koneohjausjärjestelmä. Pirkkalassa pääkonttoriaan pitävän Novatron Oy:n mittausjärjestelmiä on hyödynnetty esimerkiksi Tampereen Ratikan työmaalla. Isoihin infrahankkeisiin ei käytännössä ole enää päässyt viime vuosina mukaan, jos työkoneisiin ei ole asennettu jonkinlaista mittalaitetta. … Jatka lukemista Kaivinkone ilman mittalaitetta käy harvinaiseksi – maanrakennus digitalisoituu »

Miten päätyä suorahakukonsultin listoille?

Insinööriliiton koulutuspäällikkö Jouni Röksä kertoo parhaat keinot kiinnittää insinöörejä rekrytoivien headhuntereiden huomio. Yhä useammin rekrytoinnit tapahtuvat ilman avointa hakua. Unelmien työnantajalta ei kuitenkaan kannata odotella puhelua kotona tumput suorassa, vaan toimita itse aktiivisesti. Insinööriliiton koulutuspäällikkö Jouni Röksän mukaan työnhaku on … Jatka lukemista Miten päätyä suorahakukonsultin listoille? »

Järjestötoiminnassa korostuu yhteisöllisyys

Insinööri Julius Setälällä on vankka kokemus järjestötyöstä. Opiskeluaikanaan hän oli mukana Tampereen Insinööriopiskelijat TIRO ry:n sekä Insinööriopiskelijat IOL ry:n toiminnassa. Lisäksi hän on ollut Insinööriliiton järjestövaliokunnan jäsen ja toiminut Puusuutarit ry:ssä talouspäällikkönä. Yhdeksi tärkeimmäksi asiaksi järjestötoiminnassa Setälä mainitsee yhteisöllisyyden. Setälä … Jatka lukemista Järjestötoiminnassa korostuu yhteisöllisyys »

YTN sopi ainoana teollisuudessa perhevapaista – lakko peruuntuu

Teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden pitkä neuvottelurupeama sai viimein päätöksen, kun tänään 14.2. sopijaosapuolet hyväksyivät valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen. Uusi sopimus tuo palkankorotusten lisäksi merkittävän parannuksen työelämän tasa-arvoon palkallisten vanhempainvapaiden muodossa. – Saimme tärkeän tavoitteemme perhevapaiden kirjaamisen osalta maaliin ja sovimme siitä ainoana palkansaajajärjestönä … Jatka lukemista YTN sopi ainoana teollisuudessa perhevapaista – lakko peruuntuu »

Tampereen Nekalassa on verstas, jossa voi tehdä mitä vain maan ja taivaan väliltä – “Hacklabissa parasta on yhteisöllisyys”

Vanha tiilirakennus seisoo uljaana kirpeässä talvipäivässä, ja seinän kyljessä lukee jokseenkin vaatimattomasti Hacklab. Heti halliin sisään astuessa kohtaa ilmassa leijailevan puun tuoksun, ja somalle väliovelle pujotellessa varastoitujen tarvikkeiden välistä huomion kiinnittää valtava, lonkeromainen hökötys.   – Tää on meidän Maakrapu, … Jatka lukemista Tampereen Nekalassa on verstas, jossa voi tehdä mitä vain maan ja taivaan väliltä – “Hacklabissa parasta on yhteisöllisyys” »

Raskaan dieselajoneuvon muutostyö Sähkömoottori aura-autoon

Tampereen ammattikorkeakoulu TAMK on toiminut toteuttavana osapuolena projektissa, jossa aura-autona toimiva dieselkuorma-auto muutetaan sähköllä kulkevaksi. Ajon ja aurauskäytön aikana auto tulee keräämään dataa, jota voidaan jatkossa hyödyntää vastaavia muunnostöitä suunniteltaessa. Vuonna 2020 alkanut projekti, jossa Helsingin Staran omistama aura-auto muutetaan … Jatka lukemista Raskaan dieselajoneuvon muutostyö Sähkömoottori aura-autoon »

Pienet hengähdystauot ovat avainasemassa aivotyössä jaksamisessa

Insinöörin työ on usein ajattelua vaativaa ja ihmisen kognitiivinen kapasiteetti on kovassa käytössä. Työpäivän aikana työstä voi palautua monin pienin keinoin, joiden avulla aivot pysyvät virkeänä työpäivän jälkeenkin. Tietotyö, aivotyö, tiedolla työskentely, ajatustyö. Nämä kaikki termit viittaavat työhön, jota tehdään … Jatka lukemista Pienet hengähdystauot ovat avainasemassa aivotyössä jaksamisessa »

Pikien TES-neuvotteluiden tulos – Työnseisaus ja ylityökielto

Teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden työehtosopimusneuvotteluita on käyty elokuun loppupuolelta saakka. Uuden työehtosopimuksen neuvottelut teknologiateollisuuteen ja suunnittelu- ja konsulttialalle olivat hankalat, koska osapuolilla on hyvin erilainen näkemys mm. palkasta. – Osapuolilla oli iso näkemysero palkkaratkaisusta – sen rakenteesta ja suuruudesta, neuvotteluissa mukana … Jatka lukemista Pikien TES-neuvotteluiden tulos – Työnseisaus ja ylityökielto »

Vaikuttamisen halu ajoi mukaan järjestötoimintaan

Tampereen Insinöörit valitsivat uudeksi puheenjohtajakseen pitkään mukana toiminnassa vaikuttaneen insinööri Aija Karelon, jolla on miltei kolmenkymmenen vuoden kokemus järjestötyöstä. Karelo sai ensikosketuksensa järjestötoimintaan jo yläasteikäisenä, kun hän liittyi koulunsa johtokunnan oppilasjäseneksi. Myöhemmin hän on vaikuttanut muun muassa Tampereen Insinööriopiskelijat TIRO … Jatka lukemista Vaikuttamisen halu ajoi mukaan järjestötoimintaan »

TES-saunassa insinöörien puolella

Tampereen Insinöörien toimintavuosi 2023 lähti liikkeelle työelämätapahtumalla. Insinööriliiton asiamies Kalle Kiili piti 30 hengelle päivällisen yhteydessä tilannekatsauksen ajankohtaisista työmarkkina-aiheista. Asian käsittely jatkui saunan lauteilla.

Tampereen Insinöörit vierailivat Olkiluodon ydinvoimalassa

Bussilastillinen Tampereen Insinöörejä matkasi lonkeron värisenä marraskuun aamuna kohti länsirannikkoa ja energiantuotannon ydinasiaa – Olkiluodon ydinvoimalaa. 14.11. järjestetylle matkalle oli saatu mukavasti nuoria ja kokeneempia jäseniämme. Kuljettajamme Pekka ohjasti vankkuriamme turvallisesti kohti suurta suomalaista sähköntuotantoyksikköä. Opastetun vierailun ohjelma koostui Teollisuuden … Jatka lukemista Tampereen Insinöörit vierailivat Olkiluodon ydinvoimalassa »

Insinööriliitto pettyi TKI-verokannustimen kaatumiseen

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo on pettynyt, että yritysten verokannustin tutkimuksen ja tuotekehityksen vauhdittamiseksi kuuluu esityksiin, joita Marinin hallitus ei aio tuoda eduskuntaan. – Etenkin pienten ja keskisuurten yritysten toiminnan vauhdittamisen kannalta tärkeän esityksen joutuminen hallituksen silppuriin on raju pettymys. Se on … Jatka lukemista Insinööriliitto pettyi TKI-verokannustimen kaatumiseen »