Tampereen Insinööreiltä lahjoitus TAMK:lle

Tampereen Insinööreiltä lahjoitus TAMK:lle – Panostus tulevaisuuden ammattilaisiin

Tampereen Insinöörit ry on tehnyt juhlavuotensa kunniaksi Tampereen ammattikorkeakoulun Tekniikan ja liikenteen alan koulutukselle 10 000 euron lahjoituksen.

Lahjoitustilaisuus pidettiin TAMK:lla 14. joulukuuta, ja siihen osallistuivat TAMK:n rehtori Markku Lahtinen, rakentamisen ja ympäristötekniikan johtaja Timo Parkkinen, teollisuusteknologian johtaja Hannu Kivilinna, Tampereen Insinöörit ry:n hallituksen puheenjohtaja Satu Mäkelä, valtuuston puheenjohtaja Perttu Mukkala sekä toiminnanjohtaja Sanna Nokelainen. Tampereen Insinööriopiskelijat TIRO ry:tä tilaisuudessa edustivat yhdistyksen vuoden 2018 puheenjohtaja Rebekka Ojala sekä 2019 puheenjohtaja Jenni Tammenmaa.

Alumnien tuki tärkeää

TAMK:n rehtori Markku Lahtinen kiitti Tampereen Insinöörejä lahjoituksesta. Hän kertoi, että tekniikan ja liikenteen alan koulutuksen saamat lahjoitusvarat ohjataan opetus- ja tutkimusympäristöön.
– Arvostamme sitä, että meiltä valmistuneet alumnimme muistavat korkeakouluamme. Uskon, että nyt valmistumisvaiheessa oleville ja juuri työelämään siirtyville opiskelijoille lahjoitukset ovat positiivinen signaali. Heille on tärkeää valmistua oppilaitoksesta, joka tunnetaan ja jota tuetaan.

TIRO:n väistyvä puheenjohtaja Rebekka Ojala puolestaan näkee lahjoituksien konkreettisen hyödyn.
– Koulutuksen rahoituksesta on jouduttu leikkaamaan. Varsinkin viimeisen vuoden sisällä se on alkanut näkymään esimerkiksi kontaktiopetuksen määrässä. Siksi opiskelijoina arvostamme paljon sitä, että Tampereen Insinöörit ja muut sidosryhmät haluavat tukea ja auttaa insinööriopiskelijoita.

Kohti monipuolisempia opintoja

Tampereen Insinöörit ry:n hallituksen puheenjohtaja Satu Mäkelä puhuu TAMK:n insinöörikoulutuksen puolesta.
– Olen todella ylpeä siitä, että olen valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta. Uskon, että myös työnantajat arvostavat oppilaitosta ja sieltä valmistuneiden henkilöiden osaamista. Mielestäni on tärkeää, että myös tulevaisuudessa TAMK:sta valmistuu opiskelijoita, jotka ovat saaneet laadukasta koulutusta ja hyvän pohjan työelämään.

Tilaisuudessa käytiin vilkasta keskustelua tulevaisuuden koulusta ja insinöörikoulutuksesta. Satu Mäkelä ihasteli insinöörikoulutuksen nykyistä monipuolisuutta, matematiikan ja fysiikan lisäksi on mahdollisuus opiskella vaikka psykologiaa, mistä on varmasti hyötyä myös useissa insinööriammateissa.

Tiivistä yhteistyötä

Tampereen Insinöörit ry kiittää rehtori Markku Lahtista ja Tampereen ammattikorkeakoulua tähänastisesta yhteistyöstä ja toivoo yhteistyön tiivistyvän edelleen tulevaisuudessa. Tampereen Insinöörien tarina on osa myös Suomen ensimmäisen vuonna 1912 perustetun Teknillisen opiston, sitä seuranneen Tampereen teknillisen oppilaitoksen ja sittemmin Tampereen ammattikorkeakoulun tarinaa ja Tampereen Insinöörit ry haluaa olla mukana tukemassa tulevien tekniikan ja liikenteen ammattilaisten monipuolista koulutusta ja ammattitaitoa!