Mukana päättämässä

Marraskuun lopulla valittiin Tampereen Insinöörien uusi valtuusto, jonka riveihin nousi ennätyksellisesti peräti viisitoista uutta jäsentä. Yksi heistä on 29-vuotias ympäristöinsinööri Joel Lindholm.

Järjestötoiminta on Joel Lindholmille entuudestaan tuttua puuhaa. Opiskeluaikoinaan Lindholm oli mukana Tampereen Insinööriopiskelijat TIRO ry:n hallituksessa, jossa hän toimi puheenjohtajan roolissa kahden vuoden ajan.

Lindholm kokee järjestötoiminnan mielekkäänä ja puheenjohtajan pesti opiskelijajärjestössä innosti lähtemään mukaan Tampereen Insinöörien valtuustoon.

Lindholmia yhdistyksen toiminta kiinnostaa paljon.

– Haluan tutustua Tampereen Insinööreihin paremmin. Paras tapa vaikuttaa ja olla perillä asioista on olla mukana toiminnassa, Lindholm täsmentää.

Lisäksi hän toivoo luovansa uusia suhteita ja verkostoituvansa.

Insinöörin tutkinto oli looginen valinta

Lindholm valmistui Tampereen ammattikorkeakoulusta ympäristöinsinööriksi vuonna 2018. Sitä ennen hän on opiskellut muun muassa liiketaloutta sekä tietojenkäsittelytieteitä.

– Tampereen ammattikorkeakoulussa opiskelin ensin talotekniikkaa, jonka jälkeen vaihdoin englanninkieliseen ympäristöinsinöörin koulutukseen.

Lindholm on aina pitänyt fysiikasta ja matematiikasta, joten sinänsä insinöörin tutkinto oli hänelle looginen valinta.

Tällä hetkellä Lindholm työskentelee melukonsulttina WSP Finland Oy:ssä.

– Teen muun muassa asemakaavatason meluselvityksiä ja isompia kaupunkitason laskennallisia meluselvityksiä. Viimeisimpänä työn alla on ollut Tampereen seuturatikan laskennallinen meluselvitys. Lisäksi teen meluselvityksiä teollisuudelle, Lindholm tarkentaa.

Työssään hän kertoo viihtyvänsä hyvin.

– Käyn paljon erilaisissa paikoissa mittauskeikoilla. Pidän työn vaihtelevuudesta, hän kertoo.

– Työni on paikoin myös haastavaa. Tapaan työssäni melusta kärsiviä ihmisiä, ja melu saattaa aiheuttaa hyvin voimakkaitakin tunteita, Lindholm sanoo ja lisää, että työn tulee olla sekä mukavaa että haasteellista sopivassa suhteessa.

Vapaa-aikanaan Tampereen Petsamossa asuva Lindholm pelaa sulkapalloa ja pyöräilee aktiivisesti. Hän on osallistunut esimerkiksi paikallisiin pyöräilytapahtumiin.

– Pirkan pyöräilyssä ja erilaisissa pyöräsuunnistustapahtumissa on tullut käytyä.

Hallituspaikka kiinnostaa

Lindholm kokee, että kokemus TIRO ry:n puheenjohtajana edesauttaa työskentelyä TI:n valtuustossa. Opituista kokous-, neuvottelu- ja esiintymistaidoista on varmasti hyötyä. Vahvuudekseen Lindholm mainitsee myös hyvän ja asioihin tarttuvan asenteensa.

– Olen valmis ottamaan asioista selvää ja tekemään töitä yhdistyksen eteen. Minulla on yleinen kiinnostus asioita kohtaan ja olen perillä maailman menosta, hän kertoo.

Myös hallitustoiminta kiehtoo ja tulevaisuudessa Lindholmia kiinnostaa paikka Tampereen Insinöörien hallituksessa.

Teksti ja kuva: Kirsi Honkakorpi