Tampereen Insinöörit ry 98 vuotta 1919-2017

Tampereen Insinöörit ry on insinöörien ja ylempien toimihenkilöiden edunvalvoja, jonka toimialue on Pirkanmaa, poislukien Valkeakosken talousalue. TI on akavalaisen Insinööriliiton toiseksi suurin alueyhdistys. Jäsenmäärä on liki 5000 jäsentä.

Tampereen Insinöörit ry on Insinööriliiton vanhin jäsenyhdistys ja liitto katsotaan perustetuksi samalla kun Tampereen Insinöörit ry on perustettu huhtikuussa 1919.

Tampereen Insinöörien keskeiset toimialueet ovat työmarkkinatoiminta, jäsentoiminta jäsenetuineen sekä viestintä.

Työmarkkinatoiminta

Työmarkkinatoiminnassa toimistolta on saatavissa perusneuvontaa työsuhde- ja työttömyysturva-asioissa. Ylempien toimihenkilöiden luottamusmies löytyy noin 50 pirkanmaalaisessa yrityksessä. Luottamusmiehille järjestetään vuosittain 4-5 työmarkkinailtaa ajankohtaisten työmarkkina-asioiden tai työlainsäädännön tiimoilta. Suurimmissa yrityksissä on ylemmillä toimihenkilöillä yritysyhdistykset, joihin yrityksen ylemmät toimihenkilöt kuuluvat. Yritysyhdistysten edustajia tavataan säännöllisesti. Työmarkkina-aiheisia artikkeleita julkaistaan jäsenlehti Insussa.

Jäsentoiminta/tapahtumat

Jäsentoimintaa järjestetään kaikkien jäsenten ohella kohdennetusti eri jäsenryhmille kuten nuorille, naisille, perheille, luottamusmiehille, lomautetuille/irtisanotuille ja senioreille. Toiminta tavoittaa vuosittain noin 1500 jäsentä. Kesäteatteri kesäkuun puolivälissä kokoaa teatteriin 200-300 henkilöä. Perhetapahtumista suosituimmat ovat Himoksen laskettelu maaliskuussa ja Särkänniemen Delfinaario, Akvaario, Planetaario huhti/toukokuussa. Wappubrunssia vietetään Vappupäivän aamupäivällä. Seminaareja järjestetään vaihtelevasti. Niistä suosituimpia ovat olleet Esa Saarisen Rakkausseminaarit ja Esimieskoulutuspäivä.

Viestintä

Tampereen Insinöörit ry julkaisee neljästi vuodessa ilmestyvää 28-32 sivuista Insu lehteä. Lehden aihealueet ovat työmarkkinat, toiminta, henkilöt, tekniikka & teollisuus sekä Pirkanmaa. Toiminnasta tiedotetaan myös Insinööriliiton Insinööri -lehdessä sekä Tampereen Insinöörien www-sivuilla.

Toimisto

Yhdistyksen toimisto on Tampereen ydinkeskustassa Tuomiokirkonkadun ja Otavalankadun kulmassa, Otavalankatu 9 A.

Lisätietoa yhdistyksen toiminnasta löydät kolmivuotissuunnitelmasta