Inssikässää-haastekampanja on käynnistynyt!

Vuoden pimein aika ja vuodenvaihteen lomat. Mikä olisikaan parempi hetki ottaa aikaa itselleen käsityöharrastuksen parissa. Mutta mitäs jos haastaisit itsesi tekemään käsityöstäsi insinöörimäisen?

Tampereen Insinöörit ry haastaa kaikki insinöörit ympäri Suomen kädentaitojen pariin! 14. joulukuuta käynnistyvä Inssikässää-kampanjan ydinajatus on ”Tee itse – asenne on insinööri”. Toisin sanoen, Inssikässää haastaa tekemään kaikenlaisia käsitöitä, oli kyse perinteisestä neulonnasta tai sitten harvinaisemmasta lajista, kuten esimerkiksi soitinvalmistamisesta, laji ja tyyli ovat täysin vapaat ja mahdollisuudet avoinna taivaaseen saakka!

Insinöörimäinen asenne voi puolestaan olla vaikkapa innovatiivisuutta, ammattikunnan tunnusmerkkien esiintuomista, teknisyyttä, tai (anteeksi kirjoittajan puolesta) nörttiyttä. Eli Inssikässää-kampanjassa insinööriys on sitä, miten käsityön tekijä sen itse määrittä, Tampereen Insinöörit ovat avoimia kaikenlaisille tulkinnoille.

Haaste toimii näin: Lähetä tekemästäsi insinöörimäisestä käsityöstä kuva sekä lyhyt selostus TI:n toimistolle osoitteella terhi.viianen(a)tampereeninsinoorit.org. Lähettämiänne kuvia julkaistaan TI:n Instagram-tilillä hastagilla #inssikässää. Voit myös itse jakaa kuvaasi vapaasti somessa.

Innovatiivisimmat, erikoisimmat, hienoimmat ja ällistyttävimmät käsityöt palkitaan. Haastekampanja on avoinna 31.3.2022 saakka.

Lue lisätietoja ja ohjeet Inssikässää-kampanjasta tästä linkistä

Teksti ja kuva: Terhi Viianen

Muut artikkelit