Työelämäristeily Näsijärvellä

Tampereen Insinöörien kesäkausi starttasi eilen Näsijärvi-risteilyn merkeissä.
Perinteisellä työelämäristeilyllä olivat mukana muun muassa Insinööriliiton edunvalvojajohtaja Petteri Oksa sekä Tampereen Insinöörien työelämätiimin vetäjä Mikko T. Niemi. Lisäksi mukana oli Insinööriliiton henkilöstöedustajia eri puolilta Pirkanmaata.

Matkaan lähdettiin Mustanlahden satamasta klo 17:00 ja risteilyaluksen virkaa toimitti historiallinen Ms Intti. Intti valmistui vuonna 1902 ja laivavanhus onkin ehtinyt nähdä lukemattomia ihmiskohtaloita – Intti oli nimittäin mukana pelastamassa veden varaan joutuneita, kun höyrylaiva Kuru upposi syysmyrskyssä vuonna 1929 vaatien mukanaan peräti 138:n ihmisen hengen.

Laivamme kapteeni tiesi kertoa, että Ms Intti ei sen sijaan koskaan ole uponnut.

Työelämäristeily kului rennoissa merkeissä ja tarjolla oli niin ruokaa kuin juomaakin.
Petteri Oksa kertoi työelämän ajankohtaisista asioista ja ihmiset saivat ottaa osaa keskusteluun sekä esittää kysymyksiä. Tiukkaa keskustelua käytiin muun muassa kikystä, palkoista ja uudesta hallitusohjelmasta. Äänessä oli myös Insinööriliiton Hämeen ja Keski-Suomen alueasiamies Olli Backman.

Kolmen tunnin risteilyn aikana ehdittiin pyörähtää aina Aitolahdessa saakka ja takaisin satamaan palattiin noin klo 20:00. Sää oli poutaisen aurinkoinen ja lähtiessä puhaltanut hieman navakkakin länsituuli ehti iltaa kohden tyyntyä.

Lämmin kiitos kaikille työelämäristeilyllä mukana olleille!