Pidä huolta – itsestäsi! (INSU 2/2018)

Kulttuuria, liikuntaa, sudokuja- you name it! Jotain mikä saa ajatukset pois työasioista. Elämä on jatkuvaa oppimista ja itsensä kehittämistä, niin vapaa-ajalla kuin työelämässäkin. Myös tähän Tampereen insinööreillä on tarjota aktiviteetteja. Huomasithan syksyllä alkavan kuntokoulun? Tai ajanhallintakurssin?

Itsestään huolta pitämistä on myös oppia sanomaan EI. Haluamme luontaisesti miellyttää toisia ihmisiä, ja siksi ein sanominen on vaikeaa. Vaikka kokisi olevansa supernainen/supermies, kaikkea vaan ei pysty tekemään, eikä tarvitsekaan. Jokaisen ei tarvitse kokea työssä uupumista ja burnoutia henkilökohtaisesti. Puututaanhan muidenkin jaksamiseen, jos huomaamme oireita?

Itselle parhautta viikonlopuissa ja lomissa on herätyskellottomuus. Se tunne, kun saa illalla painaa pään tyynyyn eikä tarvitse miettiä aamun aikataulua. On ihan sallittua joskus ihan vaan olla. Helppo sanoa, vaikeampi toteuttaa, ainakin omalla kohdalla.

Syksy on taas tuonut mukanaan arjen ja aikataulutuksen, toivottavasti myös positiivisessa mielessä. Tiedän ajat, jolloin pääsen rakkaiden harrastuksieni pariin. Syksyn värit alkavat ilmestyä puihin ja lehdet jalan alla pitävät mukavaa kahinaa. Nautitaan näistä hetkistä, elämästä.

tanssitreenien jälkeisin venyttelyterveisin,
Satu
Tampereen Insinöörit ry:n puheenjohtaja