Kiitos (INSU 4/17)

Seitsemän vuotta sitten, syksyllä 2010, sain puhelun, joka nyt katsoen vaikutti elämääni hyvinkin suuresti. Yksi Tampereen Insinöörien hallituksen jäsen soitti ja sanoi kuulleensa, että toimin kohtuullisen aktiivisena henkilöstön edustajana Nokia Oyj:ssä. Kysyi, olisiko kiinnostusta lähteä TI:n toimintaan mukaan. En tuntenut entuudestaan soittajaa, enkä kovin hyvin Insinööriliiton alueyhdistystänikään. Taisin jostain syystä kuitenkin vastata myöntävästi. Kauteni TI:n hallituksessa alkoi tammikuussa 2011.

Nyt on viimeisen puheenjohtajan palstan ja yhden elämääni vaikuttaneen vaiheen tilinpäätöksen aika.

Ensimmäisenä haluan kiittää teitä jäseniä, kun olette mukana tässä perinteikkäässä, mutta muuttuvassa insinöörien yhteisössämme. Olen saanut teiltä lukuisia palautteita, jotka ovat kannustaneet yhdistyksessä toimimaan. Vuosittaiset jäsenkyselyt, joiden tuloksia on käytetty toimintaa suunniteltaessa, aloitimme muutamia vuosia sitten. Vain kaksisuuntainen keskustelun kautta TI pystyy tuottamaan toimintaa, jota siltä odotetaan.

Toiseksi kiitos yhdistyksen muille aktiiveille, valtuuston ja hallituksen jäsenille! Olen oppinut teiltä paljon ja kanssanne on ollut hyvä tehdä päätöksiä sekä toimintaa. Koen, että TI:n aktiiviporukka on luonut itselleni turvalliset puitteet toimia vaikeissakin tilanteissa, joita meillä niitäkin oli. Uuden puheenjohtajan aloittaessa jälkeeni, antakaa hänelle tilaa ja tukea. Omalta kohdaltani kannustan häntä toimimaan omalla tavallaan ja tuomaan taas yhden uuden ajan lähes 100-vuotiaalle TI:lle.

Iso kiitos Insinööriliiton muiden jäsenyhdistysten toimijoille, joihin olen saanut tutustua vuosien varrella. Olemme kokeneet paljon näinä vuosina ja tehneet erittäin vaikeita päätöksiä. Järjestötoiminnan perusopinnot, syventävät ja valinnaiset päälle olen saanut kanssanne suorittaa. Teette arvokasta työtä liittoyhteisön eteen.

Erityinen kiitos Tampereen Insinöörien toimistolle, Sannalle ja Terhille – kuten myös heidän edeltäjilleen! TI on vakavarainen yhdistys, joka saa tänäkin vuonna jäsentilaisuuksiinsa yhteensä noin 2000 osallistujaa. Luottamushenkilöt vaihtuvat, mutta osaava henkilöstö pitää huolen perustoiminnan pyörittämisestä ja kehittämisestä.

Jätän Tampereen Insinöörien puheenjohtajan tehtävät hyvin luottavaisin mielin. Uskon kolmivuotissuunnitelmaan 2018-2020 ja teihin toimijoihin. Pitäkää TI:n lippua yhteistyökykyisesti liehumassa niin Pirkanmaalla kuin Insinööriliitossa – ja muistakaa pitää samalla vähän hauskaa!

Kalle Kiili,
puheenjohtaja