IL koulutus: Lean Six Sigma keltainen vyö

LEAN-ajattelu on johtamisfilosofia, jossa prosessiin tarvittava aika muutetaan ennustettavaksi ja sitä lyhennetään jatkuvasti hukkaa etsimällä ja poistamalla. Lean Six Sigma taas on tilastotieteeseen perustuva laatujohtamisen työkalu.

Koulutuksen tavoitteena on, että kurssin suorittanut hallitsee Leanin peruskäsitteet ja Lean Six Sigma DMAIC -projekteissa käytettävät yleisimmät menetelmät sillä tasolla, että pystyy tuloksekkaasti työskentelemään kyseisissä projekteissa.

Kurssin sisältö 

Verkkoluento ennakkoon (2×40 min kuuntelu, lähetetään 2 viikkoa ennen koulutusta)
– Käsitteet ja perusteet
– DMAIC (Define, Measure, Analyze, Improve and Control)
– Vaiheiden tavoitteet ja listaus käytettävistä työkaluista / menetelmistä
– Yleisimpien työkalujen / menetelmien esittely vaiheittain

Lähiopetus klo 9–16 
Saapuminen 8.30–9, jolloin aamukahvit tarjolla

– Testi verkko-opetuksen tietojen omaksumisesta
– Syventävä osio käsitteisiin, perusteisiin ja projektimalliin
– Esimerkki LSS-projektista
– Lean-peli
– Certified Lean Sigma Yellow Belt -todistusten jako kurssin suorittaneille

Kouluttajana toimii Insinööriliiton kenttä- ja kehityspäällikkö, insinööri Kalle Kiili, joka on suorittanut Lean Six Sigma Green Beltin 2012 ja Black Beltin vuonna 2018. Kallella on noin 10 vuoden kokemus matkapuhelinten tuotekehityksen laadunhallintaan liittyvistä tehtävistä ja hän on myös Prosci Certified Change Practitioner.

Koulutuksen aikana tarjotaan aamukahvi, lounas ja iltapäiväkahvit.

Koulutus on vain Insinööriliiton jäsenille. Jos olet kiinnostunut tekniikan alan ammattilaisille suunnatuista ammatti- ja urakoulutuksista, mutta et ole vielä Insinööriliiton jäsen, liity yli 75 000 jäsenen joukkoon. Koulutukset ovat pääsääntöisesti maksuttomia ja kuuluvat jäsenen urapalveluihin ja etuihin.

Insinööriliiton koulutukseen ilmoittautuminen on aina sitova. Monet liiton tapahtumista ovat niin suosittuja, että innokkaita osallistujia on jonoksi asti. Siksi Insinööriliitto perii 25 euron maksun niiltä, jotka eivät saavu ilmoittautumisestaan huolimatta joko fyysisesti paikalle tai linjoille.

Elämässä sattuu ja tapahtuu. Esteen sattuessa muista perua osallistumisesi ilmoittautumisvahvistuksessa olevan peruutuslinkin kautta tai kirjoittamalla osoitteeseen koulutus@ilry.fi.

Ilmoittautuminen mukaan koulutukseen tästä linkistä.

Tapahtumafaktat

IL koulutus: Lean Six Sigma keltainen vyö
to 07.03.2024 09.00 —
la 09.03.2024 16.00
Sokos Hotel Torni , Ratapihankatu 43, 33100 Tampere

Muut menneet tapahtumat