Esimiehen haastavat tilanteet

Esimiestyö vaatii paitsi substanssihallintaa, myös taitoa toimia haasteellisissa ja vaativissa henkilöstötilanteissa. Tämän valmennuksen tavoitteena on lisätä osallistujien käytännön valmiuksia kohdata ongelmalliset ja haastavat tilanteet rakentavasti ja ratkaisukeskeisesti.

Käymme läpi alisuoriutumisen, tavoitteiden seuraamisen, esimiehen direktio-oikeuden ja asiallisen työkäyttäytymisen. Myös varhainen välittäminen ja haastavien tilanteiden ratkaisuvaihtoehdot sekä erilaisten ihmisten johtaminen auttavat esimiehiä arjen haasteista selviytymisessä.

Tutustumme ”vaikea” avainhenkilö 1 – 11 porrasmalliin, korjaavan palautteen antamiseen ja varhaisen välittämisen malliin sekä ratkaisukeskeisen lähestymistavan toteuttamiseen.

Koulutus sopii esimiesasemassa oleville.

Valmennuksen sisältö:

– Puuttuminen arjen työn ohjaamisessa

– Alisuoriutuminen

– Työajanseuranta ja asiallinen työkäyttäytyminen

– Direktio-oikeus

– Varhainen välittäminen esimiestyön apuna

– Haastavat tilanteen

– Ratkaisukeskeinen lähestymistapa

Valmentajana toimii Helena Kokko, KTM, MBA, LJK, työyhteisökehittäjä ja Miska Oy:n toimitusjohtaja. Hänellä on lisäksi työnohjaajan, coachin ja kognitiivisen lyhytterapeutin koulutus. Kokko toimii aluehallintoviraston kouluttajana ja työ- ja elinkeinoministeriön 8+8+8 -työhyvinvointivalmentajana.

Lisätietoja: asiakaspalvelu@ilry.fi

ILMOITTAUDU MUKAAN KOULUTUKSEEN TÄSTÄ.